Administratiekantoor Dasos neemt geen nieuwe klanten meer aan.

Ieder jaar moet u aangifte doen voor de inkomstenbelasting in verband met uw inkomsten en aftrekposten. Veel van deze informatie staat al vermeld als u inlogt op de website van de belastingdienst.

Echter, heeft u andere inkomsten bijvoorbeeld als freelancer of gastouder, of ander werk werk waarover nog geen of te weinig belasting is betaald, dan dient u dit alsnog op te geven. Ook kunt u geld terug krijgen van de belastingdienst, denk dan aan betaalde hypotheekrente of ziekte- en studiekosten.

Wanneer u niet zeker weet of u geld terug kunt krijgen of moet betalen neem dan met mij contact op. Ik help u graag om deze zaken voor u uit te zoeken.

Heeft u een voorlopige aanslag of teruggave ontvangen, dan bent u verplicht om aangifte te doen, weet u hiermee geen raad, bel mij dan!

U denkt recht te hebben op een belasting teruggave?

Bijvoorbeeld door hypotheekrente die u betaalt voor uw eigen woning of het uit laten betalen van een heffingskorting. In deze gevallen is het mogelijk de belastingteruggaaf maandelijks te ontvangen gedurende het lopende jaar.

U hoeft dan niet te wachten op de jaarlijkse belastingaangifte medio april om dit terug te krijgen of te moeten betalen. Let op, de Belastingdienst zal de aanvraag of wijziging van een voorlopige aanslag niet inhoudelijk beoordelen.

Heeft u teveel ontvangen?

Dan dient u dit in één keer terug te betalen bij de belastingaangifte aan het einde van het jaar!

Het is dus belangrijk een correcte belastingaangifte te doen zodat er geen onverwachte (terug) betalingsverplichtingen ontstaan. Ook wijzigingen in uw situatie dient u tijdig door te geven aan de Belastingdienst.